Ovo je čovjek kojem su postavili pet bombi u kukuruz: "Žarko me žele ubiti"

Ovo je čovjek kojem su postavili pet bombi u kukuruz: "Žarko me žele ubiti"
Foto: Bjelovar.live

PRIČA o bombama koje je nedaleko od Bjelovara netko postavio u polje kukuruza, od čega su neke i eksplodirale tijekom žetve, umalo je završila tragično, a sada se oglasio i čovjek u čije su polje bombe postavljene. 

Riječ je o Miroslavu Šulcu, 66-godišnjem poljoprivredniku iz Prespe kod Bjelovara.

"Pomislio da sam gotov, ne znam kako sam to preživio"

Pravo je čudo da nije stradao kada su jučer oko 15:50 na poljoprivredom imanju između Starih Pavljana i Prespe eksplodirale najmanje tri ručne bombe dok je kombajnom obavljao žetvu kukuruza. 

"U jednom trenutku ispred kombajna su zaredale strašne eksplozije. Bilo ih je ukupno tri. Pomislio sam da sam gotov. Ne znam kako sam to preživio", u šoku je za Bjelovar.live rekao bjelovarski poljoprivrednik. 

Kaže kako su osim eksplodiranih nađene još dvije bombe. 

"Netko me žarko želi ubiti"

"Policija je tijekom očevida pronašla još dvije bombe ispod kombajna koje nisu eksplodirale. Na sreću, nož ih je sasjekao. Ovo nije prvi put da mi netko podmeće na mom imanju. Proteklih godina sam u kukuruzištu pronalazio razne metalne šipke koje su ondje namjerno postavljene da bi mi uništile kombajn. No, ovog puta me je netko očito želio likvidirati. Bombe su namjerno podmetnute. Morale su biti obješene za stabljiku kukuruza. Netko me žarko želi ubiti", uvjeren je Šulc. 

Šteta je, kako je rekao, gotovo 100 tisuća kuna. 

"Ne znam kako sam izašao iz kombajna"

"Sve gume na kombajnu su sasječene. Diferencijal, hidromotor i cijelo podvozje je uništeno. U trenutku eksplozije prvo je prsnulo vjetrobransko staklo i pritisak me izbacio sa sjedala. Onda sam tek začuo detonaciju. Ne znam kako sam uopće izašao iz kombajna", rekao je. 

Kako piše Bjelovar.live, tek trebaju stići pirotehničari koji će provjeriti ima li još zaostalih bombi ispod kombajna ili u kukuruzištu.

"Nikome ne odrađujem nikakve usluge i nikome ne radim konkurenciju. Zato i ne znam zašto mi se ovo sve događa", rekao je za Bjelovar.live poljoprivrednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara