Ovo je heroj koji je pokušao spasiti mlade u Kaliforniji. Manijak ga je ubio

Ovo je heroj koji je pokušao spasiti mlade u Kaliforniji. Manijak ga je ubio
Foto: EPA, ABC7, Facebook

SVJETSKI mediji cijeli dan izvještavaju o masovnoj pucnjavi u noćnom klubu u mjestu Thousand Oaks u Kaliforniji.

Lokalni šerif potvrdio je medijima da je ubijeno najmanje 12 ljudi. Mrtav je i napadač, a najmanje 12 osoba je ozlijeđeno, piše CNN. 

Među poginulima je i policajac koji je uskoro trebao otići u mirovinu. On je prvi došao na mjesto događaja i pokušao spriječiti napadača. 

"Rekao sam njegovoj ženi da je umro kao heroj", kazao je novinarima šerif Geoff Dean. 

Napadač je mrtav

"Napadač je pronađen mrtav u baru. Nije jasno je li počinio samoubojstvo. Motiv napada nam također nije poznat. Možda se radi i o terorističkom napadu, istražujemo sve mogućnosti", dodao je.

"Strašan je to prizor. Krvi ima posvuda", rekao je šerif Dean. "Tijelo napadača je u baru, ali se nisam htio previše približiti kako ne bih ometao istragu."

Kako je sve počelo

Policija je zaprimila prvu dojavu o pucnjavi u srijedu u 23.20 sati prema lokalnom vremenu. Prema riječima svjedoka, ubojica je prvo pucao u zaštitara i izbacivača kako bi ušao u bar, a nakon toga je upucao djelatnicu koja je radila na pultu u baru.

"Svaki put kada bih došla u bar, malo bih porazgovarala s njom", rekla je brišući suze svjedokinja Holden Harrah za CNN. "Ne znam kako se zove, ali uvijek smo se pozdravljale."

Identitet napadača još nije poznat

Napadač je, prema izjavama očevidaca, bio odjeven u crno. Ušao je u bar i zapucao. Svjedoci su naveli da je koristio pištolj i dimne bombe. Identitet napadača još nije poznat.

"Bio sam na plesnom podiju i začuo pucnjeve pa sam pogledao iza sebe. Odjednom su svi počeli vikati 'lezi dolje!'", rekao je očevidac iz bara, Teylor Whittler.

Ljudi su navodno bježali iz bara tako što su stolcima razbijali prozore kako bi mogli izaći. Drugi su se sakrili u zahodima.

Žrtve

Ubijeno je 12 osoba, među njima i policajac Ron Helus. Njega je napadač upucao nekoliko puta.

Ne znaju se točno godišta svih žrtava, ali se procjenjuje da se radi o mladim osobama između 21 i 26 godina starosti.

Ne zna se identitet ostalih žrtava, ali je poznato da je večer country glazbe koja se održavala srijedom bila popularna među studentima.

U povodu tragične pucnjave oglasilo se Sveučilište Pepperdine koje je objavilo na Twitteru da je više njihovih studenata bilo u baru u Thousand Oaksu kad je napadač otvorio vatru. 

Bar

Bar & Grill u Thousand Oaksu noćni je klub u kojem se pušta country glazba, salsa i swing. Studentska večer country glazbe bila je u tijeku kada je osumnjičeni odjeven u crno, po izjavama očevidaca, ušao u bar i zapucao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara