Ovo je red na upis za pregled djece u splitskoj bolnici

Ovo je red na upis za pregled djece u splitskoj bolnici
Foto: Facebook

JUTROS se pred splitskom bolnicom stvorio ogromni red za upis djece kod kod pulmologa, kardiologa, alergologa i endokrinologa.

Naime, danas se vrše upisi za prvi, drugi, treći i četvrti mjesec, a to nije moguće napraviti online niti je moguće s uputnicom doći neki drugi dan.

Zbog toga su stotine ljudi na kišno prosinačko jutro strpljivo čekali svoj red ispred bolnice.

"Ministarstvo zdravstva smatra neprihvatljivim takav način organizacije sustava naručivanja za potrebne bolničke zdravstvene usluge te će žurno zatražiti očitovanje ravnatelja navedene zdravstvene ustanove.

Također, ističemo da je od početka uvođenja projekta Nacionalne liste čekanja Ministarstvo zdravstva utvrdilo načine na koje se pacijenti mogu naručiti na indiciranu bolničku zdravstvenu uslugu, a to su putem izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, elektronskim putem i putem telefaksa te osobnim dolaskom (uz mogućnost da druga osoba naruči pacijenta).

Ograničavanje mogućnosti narudžbe u bolničkom sustavu na samo određene dane u mjesecu izravno smanjuje dostupnost bolničke zdravstvene zaštite pacijentima te je u suprotnosti s aktivnostima koje provodi Ministarstvo zdravstva", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva poslanom medijima, a vezanom za ovaj slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara