Ovo je slika tri HDZ-ovke. Dvije su uhićene, treća je ministrica

Ovo je slika tri HDZ-ovke. Dvije su uhićene, treća je ministrica
Foto: Facebook

DANAS su, među ostalima, uhićene HDZ-ova državna tajnica i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac te Ružica Njavro, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede.

Uhićene su navodno zbog poslova vezanih uz gradnju vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, ali i zbog isplate poljoprivrednih i malih gospodarskih potpora. 

Visokopozicionirane HDZ-ovke ekspresno su, u nikad bržoj reakciji Plenkovićeve vlade, smijenjene sa svojih funkcija. 

Josipa Rimac, nekadašnja gradonačelnica Knina kojoj su tepali da je kninska kraljica, uhljebljena je u Ministarstvo uprave, a Ružicu Njavro stranka je smjestila na funkciju tajnice kabineta Ministarstva poljoprivrede.

Da se Rimac i Njavro itekako poznaju otkriva i njihova zajednička fotografija. Pored dvije uhićenice na fotografiji je s njima u svojevrsnom poluzagrljaju i HDZ-ova ministrica poljoprivrede Marija Vučković (na slici dolje). 

Vučković i Njavro su se spominjale i kao bliske bivšem HDZ-ovom ministru poljoprivrede koji je otišao nakon afere s imovinskom karticom.

Inače, uhićena je još jedna visokopozicionirana HDZ-ovka, Ana Mandac. Nju je stranka postavila u Ministarstvo gospodarstva, kao pomoćnicu također HDZ-ovom ministru Darku Horvatu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara