Ovo je specijalac osumnjičen za iznudu, ispitan je na sudu

Ovo je specijalac osumnjičen za iznudu, ispitan je na sudu
Foto: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

ANDRIJA VRHOVEC, pripadnik specijalne policijske postrojbe ATJ Lučko, danas je ispitan na karlovačkom Općinskom sudu nakon što je u petak uhićen.

Podsjetimo, Index je u petak prvi objavio da je upravo Vrhovec kao aktivni pripadnik elitne antiterorističke postrojbe ATJ Lučko osumnjičen da je sudjelovao u iznudi zaprešićkog poduzetnika zajedno s Leonom Lučićem, bivšim policijskom inspektorom javnosti poznatijem po glumi u RTL-ovoj krim sapunici Krim tim 2.

>> Index otkriva: Ovo je specijalac koji je danas uhićen zbog iznude

Karlovačka policija opširnim se priopćenjem danas oglasila o slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika u kojoj su sudjelovali aktivni specijalac i bivši policajac Leon Lučić.

"U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju", navela je policija u priopćenju u kojem ne navodi imena. No, poznato je da je 48-godišnjak Leon Lučić, bivši policajac poznat javnosti iz RTL-ove krim sapunice Krim tim 2, a 35-godišnjak specijalac iz ATJ Lučko Andrija Vrhovec.

Policija spominje još jednu nepoznatu osobu

"Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen", stoji u priopćenju policije.

Specijalac udaljen iz službe

"Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe", objavila je policija o Vrhovcu.

Vrhovec u pritvoru, policija čeka da Lučiću bude bolje

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja", navodi se u priopćenju karlovačke policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara