POŽAR U SESVETAMA

Ovo je treći veliki požar u Primi u zadnjih par godina. Napokon je ugašen

Ovo je treći veliki požar u Primi u zadnjih par godina. Napokon je ugašen
Foto: Filip Kos/PIXSELL, Index

DANAŠNJI požar u Primi treći je požar u toj hrvatskoj tvornici namještaja od 2011. godine.

Srpanj 2011.

Krajem srpnja 2011. godine izbio je požar u skladištu tvornice namještaja Prima u bjelovarskom prigradskom naselju Prespa. Kako smo tada pisali, vatrogasci nisu uspjeli spasiti niti jedan komad namještaja iz skladišta u kojemu su se nalazili već gotovi i spremni za isporuku.

Utvrđeno je kako je požar izazvao kvar na elektroinstalaciji napajanja upravljačkog ormara antenskog sustava VIP-a, izvijestila je policija.   

Očevidom je utvrđeno da se zbog kratkog spoja zapalio kabel za napajanje kao i namještaj uskladišten oko ormara koji se nalazio uz sjeverni zid skladišta s unutarnje strane. Zatim se vatra proširila na cijelo skladište ispunjeno namještajem te na ostale gorive dijelove građevine.

Nastala materijalna šteta se, prema iskazu vlasnika, preliminarno procjenjivala na oko pet milijuna kuna.

Srpanj 2014.

Početkom srpnja 2014. u potpunosti je u požaru izgorjela trgovina Prime u Valpovu. Šteta je također bila ogromna.

Prosinac 2018.

Današnji požar izbio je u zagrebačkom skladištu Prime oko podneva. Na teren je odmah krenuo veliki broj vatrogasaca, njih 50, s 14 vatrogasnih vozila. S mjesta požara vidio se gusti crni dim koji je šikljao visoko u zrak. Požar je stavljen pod kontrolu nešto prije 15 sati, a ugašen je oko 17 sati.

Vatrogasci su po dolasku na teren imali ozbiljnih problema - nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt.

Kako su kazali, oba hidranta uz objekt bila su zaključana. Odmah je pozvana i cisterna s vodom, a vatrogasci su se uspjeli spojiti na hidrant od obližnje zgrade kako bi počeli gasiti požar.

Vlasnik Prima namještaja jer Renato Radić. Tvrtka u zadnje dvije godine posluje s dobiti. U 2017. godini imali su 163 zaposlena, godinu prije 161. Prihod im je 2017. iznosio 117 milijuna kuna, a dobit 2,6 milijuna. Godinu prije imali su prihod od 113 milijuna, te dobit od 3,5 milijuna. Prosječna neto plaća u 2017. godini iznosila je u Primi 5387 kuna, godinu ranije 4814, a 2015. 4294 kuna.

 

 

Video: Nevenka Grgić Gavran

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara