Ovo su kandidati iz Njemačke koji HSP AS-u dolaze u obzir za vođenje Ministarstva pravosuđa

Ovo su kandidati iz Njemačke koji HSP AS-u dolaze u obzir za vođenje Ministarstva pravosuđa

Screenshot: YouTube

HSP AS za Ministarstvo pravosuđa namjerava tražiti kandidata iz Njemačke, piše Fenix. Međunarodni tajnik HSP AS Đuro Božanović, koji živi u Münchenu, nije htio otkriti ime kandidata te je zatražio nešto više vremena, dodajući kako će u ponedjeljak biti poznato više informacija.

Fenix doznaje kako je najozbiljniji kandidat HSP AS-a za Ministarstvo pravosuđa povezan s elitnim pravnim sveučilištem Ludwig-Maximilian (LMU) u Münchenu, da ima doktorat pravnih znanosti te da radi kao odvjetnik i predavač. Usto, navodno je i veliki domoljub te pripada "pravaškom krugu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medij piše kako dva kandidata udovoljavaju navedenome profilu.

Dva izgledna kandidata

Prvi je Hrvoje (Andres) Jelić, odvjetnik u Münchenu, koji je nedavno svjedočio u slučaju Perković-Mustač. Za vrijeme svjedočenja je progovorio o ubojstvima Udbe, povijesnoj težnji Hrvata za hrvatskom državom te ulogom obitelji Jelić u borbi za uspostavu Hrvatske kao slobodne države.

Drugi je Davor Prtenjača, koji je kao i Jelić diplomirao na Pravnom sveučilištu LMU, a doktorand je Sveučilišta u Beču. Davor Prtenjača je, kao i Jelić, poznati odvjetnik u Njemačkoj.  S bratom, Zlatkom Prtenjačom, srušio je presudu za nastup Marka Perkovića Thompsona u Stuttgartu.

Branio je i Josipa Šimunića pred Sportskim sudom u Švicarskoj. Prtenjača je član HDZ-a, a donedavno je bio i predsjednik Koordinacije te stranke za Baden-Württemberg. Ipak, zbog obiteljskih se obveza i zauzetosti povukao s tog mjesta, ostajući pritom član Odbora HDZ-a za pravosuđe.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara