OVOG VIKENDA u Šibeniku SEDME "DALMATINSKE ŠANSONE"

Sedmi festival dalmatinske šansone bit će održan 21. i 22. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku, a prve večeri bit će izvedene 23 stare skladbe u novim obradbama, a druge večeri 22 nove skladbe.

Nastupit će napoznatija imena domaće zabavne glazbe.

Zbog prijenosa Olimpijskih igara Hrvatska televizija će Večer novih skladba izravno prenositi na programu HRT-a PLUS, a snimka Večeri starih skladba bit će naknadno emitirana, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku direktor Festivala Branko Viljac i umjetnički direktor Dušan Šarac.

"Vjerujemo da smo ove godine napravili dobar i slušljiv festival, da smo, nastojeći spojiti kvalitetu i komercijalnost, ovog puta dalmatinskoj šansoni utisnuli duh posebnosti, ono nešto što istinski izražava njezinu formu i orijentaciju. Vjerujemo da smo uspjeli u onome što nam se koji put činilo nemogućim: odabrati prave pjesme među brojnima prispjelima na natječaj. Smjelo idemo naprijed, u prošlost", kazao je, uz ostalo, Šarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Konferenciji za novinare nazočila je i Gaby Novak, koja neće nastupiti na ovogodišnjim "Šansonama", ali je najavila dolazak liječničkog tima iz Padove koji je pomogao ozdravljenju supruga joj Arsena Dedića. Dodala je da će među njima biti i liječnica hrvatskog podrijetla dr. Nela Sršen. Arsen će nastupiti na Večeri starih skladba.

Na Festivalu, osim triju nagrada publike i stručnog žirija te nagrade za najboljeg debitanta, najbolju interpretaciju, tekst i kantautorsko djelo, bit će dodijeljena i posebna nagrada za najizvođeniju šansonu s prošlogodišnjeg Festivala.

"Šansone" su dva puta proglašene najvećim kulturnim događajem u Šibeniku, 1998. i 1999., a dobile su i dva "Porina" za najbolji festivalski album (2000. i 2003.).

(Hina) xžpod ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara