Ovogodišnje "Petrovačko zvono 2003." 14. i 15. lipnja

SREDIŠNJA kulturna priredba hrvatskih Rusina i Ukrajinaca "Petrovačko zvono 2003." održat će se u Petrovcima nedaleko od Vukovara 14. i 15. lipnja.

Najavivši 30., jubilarno, "Petrovačko zvono", predsjednik Saveza Rusina i Ukrajinaca Republike Hrvatske Irinej Mudri istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare kako će se o vlastitoj obljetnici "Petrovačko zvono 2003." održati i u prigodi proslave 35. obljetnice Saveza i 25. obljetnice etnografske zbirke Rusina i Ukrajinaca u Petrovcima.

Po riječima Mudrog na središnjoj priredbi "Petrovačkog zvona 2003." na smotri folklornih rusinskih i ukrajinskih ansambala u nedjelju, 15. lipnja, nastupit će 20-ak folklornih sastava iz Hrvatske i inozemstva s oko 600 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među brojnim popratnim događajima ovogodišnjega "Petrovačkog zvona" Mudri je posebno izdvojio subotnji cjelovečernji koncert Državnoga zakarpatskog zaslužnog narodnog hora iz Ukrajine koji će dan prije koncert održati i u Vinkovcima.

Pokrovitelj "Petrovačkog zvona 2003." je predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, a priredili su ga Savez Rusina i Ukrajinaca i petrovačko Kulturno-umjetničko društvo "Joakim Hardi".

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara