Ozalj: HSLS napustio koaliciju sa SDP-om, HSS-om i HNS-om

Predstavnici SDPa, HSSa i HNSa izvijestili su danas da je HSLS napustio tu koaliciju i da ona nije više na vlasti u gradu Ozlju.

Gradonačelnica Biserka Vranić (SDP) objasnila je na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Gradskog poglavarstva da je danas Janko Razumić, predsjednik gradskog ogranka HSLS-a, "na svoj zahtjev razriješen članstva u Gradskom poglavarstvu", te da je podnio zahtjev za aktiviranjem svojeg mandata u Gradskom vijeću.

Na novinarski upit znači li to i izlazak iz koalicije, Vranić je potvrdno odgovorila, ali je izrazila uvjerenje da je tako odlučeno na županijskoj i državnoj razini HSLS-a, jer se stranke nisu svađale u tri i pol godine obnašanja vlasti u gradu, pa ni sada.

"Uvjerena sam da će i Razumić i ostali vijećnici poduprijeti sve programe na kojima radimo već duže vremena, poput poslovne zone, razvoja turizma i komunalne infrastrukture", rekla je Vranić. Izrazila je žaljenje što se "viša politika uplela u rad lokalne samouprave, jer mi smo bili primjer kakav bi koalicijski rad trebao biti na lokalnim razinama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da preostale tri stranke imaju sedam, a oporba osam mjesta, moguća je kriza vlasti i to samo šest mjeseci prije krajnjega mogućeg roka za lokalne izbore, navela je Vranić.

Predsjednica Županijskog vijeća HSLS-a Marija Fićurin rekla je u telefonskom razgovoru da je ta odluka autonomna te da nije potekla ni s državne, ni sa županijske razine stranke.

(Hina) xvhor ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara