Pakrac - branitelji razgovarali o svojim problemima s predstavnicima ministarstva

Predstavnici šest pakračkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata razgovarali su večeras u Pakracu, na okruglom stolu o problemima branitelja, s pomoćnikom ministrice za obitelj, branitelje i međugeneracijsku solidarnost Hermanom Vukušićem i predstavnicima toga minstarstva. L

Branitelji su postavljali pitanja o neriješenim mirovinskim i stambenim pitanjima, zapošljavanju branitelja i njihovom stručnom osposobljavanju za nova radna mjesta i za samozapošljavanje.

Odgovarajući na mnogobrojne upite, Vukušić i njegovi suradnici istaknuli su da se radi na poboljšanju zakonske regulative i uklanjanju negativnosti koje su proistekle iz postojećeg zakona o braniteljima, pri tome naglasivši da stečena prava branitelja neće biti narušena te da će novim zakonom biti daleko više skrbi za ovu populaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vukušić je istakao da su prvi potezi u poboljšanju položaja branitelja Domovinskog rata već povučeni i da će većina otvorenih pitanja biti riješena u četverogodišnjem mandatu ove Vlade.

Sudionici okrugloga stola prisjetili su se večeras i 1. ožujka 1991. g. kada je napadom pobunjenih Srba na Policijsku postaju Pakrac započela agresija na Hrvatsku.

(Hina)xzsev yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara