Pakrac: otvorena obnovljena kurija Janković

Otvaranjem obnovljene kurije Janković, spomenika nulte kategorije u koji se useljava Osnovna glazbena škola, u Pakracu je danas završena proslava Svetog Josipa i Dana grada.

Simboličnim presijecanjem vrpce i otključavanjem ulaznih vrata, novu Osnovnu glazbenu školu, u čiju je obnovu, vrijednu 5,3 milijuna kuna, Ministarstvo kulture uložilo 75 posto novca, a grad 25 posto, otvorili su ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, pomoćnik ministra kulture Blaž Žilić i kum te škole Zlatan Stipšić Gibonni.

Tom je prigodom pomoćnik ministra kulture Blaž Žilić istaknuo da je Ministarstvo kulture u obnovu pakračke spomeničke baštine dosad uložilo 13 milijuna kuna, a ove će godine za to izdvojiti još dva milijuna kuna.

Neposredno prije otvorenja Glazbene škole simboličnom ugradnjom opeka počela je obnova Hrvatskog doma, koja se procjenjuje na osam milijuna kuna, a puštanjem pastrva u Pakru označen je završetak gradske kanalizacije, u što su Hrvatske vode uložile 18 milijuna kuna.

Inače, završna svečanost u povodu Dana grada počela je danas svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj je gradonačelnik Damir Špančić pojedincima, tvrtkama i udrugama uručio priznanja za doprinos u duhovnom i materijalnom razvoju toga grada.

Tijekom sjednice, na kojoj je, osim mnogobrojnih gostiju, bio nazočan i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivica Kostović, gradonačelnik Špančić potisao je s Ministarstvom obrta, malog i srednjeg poduzetništva te Privrednom bankom "Zagreb" novi ugovor o kreditiranju pakračkih poduzetnika, za što je osigurano 15 milijuna kuna.

(Hina) zs mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara