Pakrac: veleposlanik Frank otvorio obnovljeni i dograđeni učenički dom

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank i Ivana Majdanžić, učenica 4. razreda medicinske škole, rezanjem vrpce danas su u Pakracu otvorili američkom potporom obnovljen učenički dom za 153 učenika pakračke Srednje škole.

U obnovu, dogradnju i opremu Doma Zapovjedništvo američkih vojnih snaga za Europu i USAID uložili su, po riječima veleposlanika Franka, 340 tisuća dolara, a u obnovi su novčano sudjelovali i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Požeško-slavonska županija i grad Pakrac.

Otvorenju Doma nazočili su osim gradskih i županijskih predstavnika voditelj Programa humanitarne pomoći pri Zapovjedništvu američkih vojnih snaga za Europu brigadir Michael Boatner, direktor USAID-a za Hrvatsku Wiliam Jeffers te pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Martin Oršolić.

Veleposlanik Frank istaknuo je da SAD pomaže i u drugim hrvatskim krajevima te da su američka vlada i narod od 1992. do danas Hrvatskoj za razvoj demokratskih institucija i gospodarstva donirali 386 milijuna dolara. Naglasio je da njegov posjet Pakracu potvrđuje predanost američke vlade i naroda da pomažu Hrvatskoj i hrvatskim građanima.

(Hina) xzs yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara