PALA OREŠKOVIĆEVA VLADA "Karamarko treba bar 10 ruku, novi izbori idu na jesen"

PALA OREŠKOVIĆEVA VLADA "Karamarko treba bar 10 ruku, novi izbori idu na jesen"

Foto: FAH

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski jasno je izrekao ono što je Tomislav Karamarko na današnjoj press konferenciji uporno izbjegavao - pala je Vlada.

> Petrov: Spreman sam na ostavku

> Karamarko: Neću dati ostavku

> Orešković: Petrov i Karamarko trebaju dati ostavke

Puhovski je ustvrdio kako će Vlada dalje funkcionirati kao tehnička Vlada, sve do novih izbora koje prognozira na jesen. A uz to tvrdi kako je zapravo cijelo ovo vrijeme i bila samo tehnička Vlada, kao što je, kaže, Tihomir Orešković bio - tehnički premijer.

"Sad će Karamarko pokušati presložiti većinu, no treba mu bar 10 ruku, ne znam kako će to izvesti, no možda on zna nešto što mi ne znamo. No, sasvim je sigurno da idemo u rujnu na nove izbore. Orešković je pak na svoje zaprepaštenje danas shvatio da nije premijer. Jer je po svojoj funkciji mogao danas smijeniti Karamarka, no shvatio je da ne može jer nema nikog iza sebe i to mu je Karamarko popodne i rekao", rekao je Puhovski za Index.

Realno je, tvrdi, za očekivati da do sredine srpnja Karamarko pokuša presložiti većinu u Saboru, no u slučaju da to i uspije, tvrdi kako bi takva većina funkcionirala samo preko ljeta kad nema parlamenta.

Ipak, smatra kako će mu to biti teško, jer se još ništa ne zna, pa tako nije poznata ni činjenica panira li HSS ostati s njima.

Za rezultate novih izbora prognozira kako neće biti velike razlike između HDZ-a i SDP-a, jedino će, smatra, ići unaprijed s kalkulacijama, a ne nakon izbora, dok bi se MOST, tvrdi, mogao potpuno izgubiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara