Palestinci traže pomoć međunarodne zajednice

BRANEĆI se da nisu odgovorni za blokadu međunarodnog mirovnog plana, za što ih je optužio izraelski premijer Ariel Sharon, Palestinci su u petak pozvali međunarodnu zajednicu da pomogne u provedbi plana koji predviđa uspostavu neovisne palestinske države do 2005. godine.

Sharon je u četvrtak optužio Palestince da ne provode obveze predviđene međunarodnim mirovnim planom i zaprijetio je poduzimanjem jednostranih mjera koje uključuju uklanjanje nekoliko židovskih naselja i, de facto, aneksiju dijela Zapadne obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Palestinski ministar zadužen za pregovore Saeb Erekat pozvao je u petak međunarodnu zajednicu da razradi precizan plan provedbe mirovnog rješenja koje je predložio tzv. kvartet za Bliski istok.

"Želimo da mirovni plan bude proveden u obliku u kojem ga je usvojilo Vijeće sigurnosti UN-a i kvartet mora definirati mehanizam njegove provedbe i nadzora", rekao je.

Palestinski ministar za komunikacije Azam Al-Ahmad upozorio je da Sharon Palestincima želi nametnuti svoje viđenje mirovnog plana, odnosno dopustiti autonomiju za samo 42 posto palestinskog teritorija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara