Palestinski novinari štrajkaju zbog otmice BBC-jevog reportera

PALESTINSKI novinari započeli su danas trodnevni štrajk kako bi prisilili vladu na snažnije napore u pronalaženju i oslobađanju BBC-jevog reportera Alana Johnstona otetog 12. ožujka u Gazi, a zaprijetili su i bojkotom izvještavanja o predsjedniku Mahmoudu Abbasu, prenosi Reuters.

"Ovo je za nas neprihvatljivo... Bojkotirat ćemo medijsko izvještavanje o predsjedniku Mahmoudu Abbasu, ako Johnston ne bude pušten", rekao je Majed Said, dopisnik satelitske televizije iz Abu Dabija.

U Gazi, novinari planiraju bojkotirati sastanke kabineta premijera Ismaila Haniyeha, kao i ostale događaje vezane za njega. U Ramali je održan prosvjed lokalnih i stranih novinara koji su nosili postere sa reporterovom slikom i parole na kojima je pisalo "Oslobodite Johnstona!".

Alan Johnston je otet iz svog automobila sredinom ožujka i unatoč apelima palestinske vlade da se on pronađe, još uvijek nema nikakvih vijesti vezanih za njegovu otmicu. Otmičari ga drže dulje nego ikojeg drugog novinara otetog na tom području, a svi su do sada oslobođeni da im nije nanesena nikakva šteta.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara