Pametno: "Opara je uzeo penzionerima da bi dao svojim savjetnicima"

Pametno: "Opara je uzeo penzionerima da bi dao svojim savjetnicima"

Foto: Hina

STRANKA Pametno najaktivnija je oporba u Splitu. Sad su se oglasili u vezi s novim splitskim proračunom koji velik dio sredstava planira uprihoditi podizanjem prireza za 50 posto, s 10 na 15 posto.

"Ono što HDZ radi već 25 godina u državi, sada provodi i na lokalnoj razini. Povećanje prireza u Splitu izravan je napad na džep građana, kažu u stranci Pametno. Dok rashodi za zaposlene rastu, gradonačelnik uzima umirovljenicima da bi dao svojim savjetnicima", stoji na početku priopćenja.

U stranci Pametno smatraju da proračun Splita nije ni razvojan ni socijalan.

"Najveći poraz ovog proračuna su rashodi koji čine troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi. Oni i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50% cijelog proračuna. To je strašno. Da su tu rashodi smanjeni za samo 10%, ušteda bi bila 40 milijuna kuna. A prirezom planiraju uprihoditi 20 milijuna kuna. Jednostavno nisu smjeli posegnuti u džep građana. Pritom su prihodi planirani od pomoći međunarodnih organizacija i EU fondova izuzetno niski. Žalosti činjenica da je i tu rad loš, odnosno da ga nema", kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Splita.

"Jučer je gradonačelnik uzeo umirovljenicima da bi mogao financirati HDZ-ove savjetnike. 2.500.000 kuna pomoći umirovljenicima je ukinuto, da bi ih se potrošilo za raznorazne nove savjetnike, pored 500 zaposlenika gradske uprave", dodaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara