Pančić uručio uređaj za EEG dijagnostiku Nacionalnom centru za psihotraumu

MINISTAR hrvatskih branitelja Ivica Pančić uručio je danas KB-u Dubrava uređaj za EEG dijagnostiku i polisonografiju za potrebe Nacionalnog centra za psihotraumu.

Uređaj je vrijedan 350.000 kuna i omogućit će, po riječima voditeljice centra Dubravke Kocijan Hercigonja, bolju dijagnostiku zbivanja u mozgu, spavanja i ispitivanja vegetativnih funkcija, kao i praćenje rezultata terapije.

Ministarstvo hrvatskih branitelja imenovalo je prije dvije godine Odjel za psihijatriju KB-a Dubrava Nacionalnim centrom za psihotraumu, središnjim odjelom za psihijatrijski tretman i zbrinjavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Pančić je najavio skoro premještanje Odjela za psihijatriju iz središnje zgrade KB-a u objekt koji će se adaptirati i rekonstruirati za potrebe psihijatrije, za što je Ministarstvo osiguralo 450.000 kuna.

Radovi bi trebali početi već za nekoliko dana, a useljenje u novi objekt očekuje se krajem ožujka.

U Nacionalnom centru za psihotraumu osiguran je smještaj s 25 kreveta i 20-ak mjesta u dnevnoj bolnici. Tridesetak branitelja i stradalnika rata iz cijele Hrvatske svakodnevno prođe kroz ambulante, kaže Kocijan Hercigonja.

Zbog skučenog prostora branitelji čekaju na prijam na bolnički odjel više od dva mjeseca, a nemoguće je organizirati posebne tretmane za specifične skupine, kao što su traumatizirana djeca ili supruge branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara