Panenić napao HDZ: Nedosljedni ste

Panenić napao HDZ: Nedosljedni ste

Foto: Hina

MINISTRI iz HDZ-a, koji je kao član Domoljubne koalicije zatražio opoziv premijera Tihomira Oreškovića, uoči sjednice Vlade isticali su da joj nazoče zbog važnosti točaka dnevnoga reda za život građana, dok ih je ministar gospodarstva Tomislav Panenić iz Mosta prozvao za nedosljednost.

Novinari su sve HDZ-ove ministre pitali je li im neugodno nazočiti sjednici i sjediti uz premijera čiju ostavku traže, a od onih koji su bili spremni odgovarati na pitanja redom se čulo kako je razlog u važnosti odluka i zakonskih prijedloga.

Ministar graditeljstva Lovro Kušćević odgovorio je kako mu nije neugodno biti na sjednici te dodao: "Uvjeravam vas da je HDZ državotvorna stranka i znat će donijeti odluku koja je u interesu hrvatske države".

Ministar branitelja Tomislav Medved kazao je kako je Vladu čeka velik posao u interesu građana. "U mom resoru imamo iznimno zahtjevnu ulogu dogovoriti sve ono što smo obećali narodu. U interesu stradalnika i branitelja Domovinskog rata moramo poduzeti sve kako bismo donosili odgovarajuće odluke", rekao je.

Ministar zdravlja Dario Nakić na novinarska pitanja je li mu neugodno biti na današnjoj sjednici, odnosno tko je najslabija karika u Vladi, kratko je kazao: "Svi bi mi voljeli da je puno bolje i svi ćemo raditi da bude puno bolje".

Ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić izrazio je žaljenje što "hrvatski građani ovo prolaze", a ministar poduzetništva Darko Horvat poručio je da Vlada nema najslabiju kariku.

Panenić: HDZ ne nedosljedan

Da su na sjednici Vlade važne točke složio se i ministar Tomislav Panenić iz Mosta, no nije htio komentirati pitanje nije li licemjerno od HDZ-ovih ministara da nazoče sjednici nakon što su zatražili opoziv premijera Oreškovića, već je HDZ prozvao za nedosljednost, posebno u odnosu prema dijaspori.

"Nedosljednost je HDZ-a izrazito velika ako gledamo da traže ostavku premijera, žele ga razriješiti. A u prvom mjesecu 'božje providnosti' rečeno je da dolazi iz dijaspore. Ako je odnos prema dijaspori na način da ne uvažavaju znanje koje je tamo stečeno i uspjeh naših ljudi i kad dobijemo premijera koji želi donijeti promjene, onda to smatram nedosljednim i pitam se tko se bori za Hrvate u inozemstvu i tko dobije svaki put ta tri saborska mandata", rekao je.

Dodao je tome i brigu ministra pravosuđa Ante Šprlje, također iz Mosta, za Hrvate koji u Haagu čekaju suđenje. "Ako Ante Šprlje ide obilaziti Hrvate u Haagu, odlazi u Haag boriti se za njih, ako ovdje imamo premijera za kojeg se mi borimo, onda mislim da su totalno nedosljedni", zaključio je Panenić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara