Panenić o ključnim resorima na kojima MOST inzistira: "Igrat ćemo ping-pong dok se stvari ne poslože"

Panenić o ključnim resorima na kojima MOST inzistira: "Igrat ćemo ping-pong dok se stvari ne poslože"

Screenshot: HRT

NASTAVLJAJU se pregovori između MOST-a i Domoljubne koalicije, a po svemu sudeći, neće biti lagani. MOST zahtijeva šest ministarstava, s time da inzistira na MUP. Tomislav Karamarko i Božo Petrov jučer su kazali kako će se sjednica Sabora održati već 18. siječnja, no to ne znači da će se dotad uspjeti dogovoriti o novoj vladi. Tu je temu u HTV-ovoj emisiji Studio 4 komentirao Tomislav Panenić iz MOST-a, rekavši kako će pregovarati koliko bude trebalo.

Igrat ćemo ping-pong igru dok se stvari ne poslože", rekao je Panenić te dodao kako MOST inzistira na ministarstvu unutarnjih poslova te ministarstvu pravosuđa. Dodaje i kako žele imati resore ključne za reforme, a to su gospodarstvo, poljoprivrena i zaštita okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ostajemo na stavu da ministarstva mogu mijenjati imena, što je samo "šminka" - ali u principu ostaju "kao takva". Cilj pregovora su reforme i to u onom obliku kako je bilo ispregovarano u studenome - to obvezuje obje strane, i Most i Domoljubnu koaliciju.

U Mostu nema nesuglasica, ima različitih mišljenja, ali se razgovara i dogovara", rekao je Panenić.

On kaže da osobno nema indicija da je Božo Petrov praćen, što je jučer izjavio glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja. Tvrdi da o policiji ima dobro mišljenje te ne želi komentirati "naklapanja". Također smatra kako saborskom zastupniku nije mjesto samo u Saboru nego i u izbornoj jedinici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara