Papa djevojčici iz Japana: Ne znam zašto patite, ali moraš se uvjeriti da to nije uzaludno

Papa djevojčici iz Japana: Ne  znam zašto patite, ali moraš se uvjeriti da to nije uzaludno

Foto: AFP

PAPA Benedikt XVI odgovarao je na pitanja vjernika na talijanskoj televiziji Rai, odgovori su snimljeni nekoliko dana ranije, a objavljeni su jučer, na Veliki Petak. To je prvi put da je jedan Papa odgovarao na pitanja vjernika na televiziji, te iako je bilo dogovoreno kako će odgovoriti na tri pitanja on je odgovorio na sedam pitanja.

Kako prenose danas strane agencije Papa nije imao odgovor na pitanje sedmogodišnje djevojčice iz Japana. Djevojčica Elena pitala je Papu, za kojega je rekla kako je onaj koji razgovara s Bogom, zašto su potres i tsunami donijeli takvu patnju. "Bojim se jako jer kuća u kojoj sam se osjećala sigurno više mi ne djeluje tako. Mnogo djece mojih godina je umrlo. Ne mogu se ići igrati u park. Želim znati: zašto se moram toliko bojati? Zašto djeca moraju biti tako tužna?", pitala je Elena a Papa nije imao pravi odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni mi nemamo odgovore na sva pitanja. I ja imam isto pitanje: zašto je to tako, zašto vi morate patiti tako jako dok neki drugi žive u miru? Nemamo odgovore na ta pitanja, ali znamo da je Isus patio nedužan i da je istinski Bog koji je otkriven u Isusu na vašoj strani.", rekao je Papa djevojčici te dodao kako ona sama sebi mora reći: "Jednog dana shvatit ću da ova patnja nije prazna, nije uzaludna te da je iza nje jedan dobar plan, plan ljubavi".

Pitanja Papu postavili su još, između ostalih, muslimanka iz Obale Bjelokosti koju je zanimao Papin savjet za njenu zemlju, zatim skupina mladih ljudi iz Bagdada te jedna žena čiji je sin u komi od 2009. godine. Ona je pitala Papu je li duša njezinog sina napustila njegovo tijelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara