Papa došao u đakovačku katedralu sv. Petra

Papa Ivan Pavao II., u pratnji biskupa đakovačkog i srijemskog msgr. Marina Srakića, svećenika i kanonika došao je nešto iza 17 sati u privatni posjet đakovačkoj katedrali, ispred koje se okupilo oko 15 tisuća vjernika očekujući susret sa Svetim Ocem.

Papa je u katedralu sv. Petra došao iz Biskupskog dvora gdje je, nakon euharistijskog slavlja u Osijeku, ručao s biskupima.

Papa će se u katedrali biti 20-ak minuta i pomolit će se ispred glavnog oltara.

U zelenom salonu u Biskupskom dvoru izloženi su darovi koje su Svetom Ocu prinijeli mnogi župljani, akademski kipari, slikari, obitelji i župne zajednice.

Među darovima je i spomen-medalja s likom Osječke Gospe, dar Grada Osijeka i osječkog franjevačkog samostana, te muška i ženska slavonska narodna nošnja-zlatara iz Gorjana, koje su dva mjeseca vezle tri žene.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošnje koje su u stiliziranom kovčegu na kojem je hrvatski i grb garda Đakova Papi će ispred katedrale predati đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Među darovima je i slika Corpus mysticum "Kristova smrt" akademskog slikara Dimitrija Popovića, portret Ivana Pavla II. Smiljana Popovića, zbirka knjiga biblioteke "Croatica" nakladničke kuće Riječ iz Vinkovaca i komplet knjiga "Hrvatska književnost u 100 knjiga" slavonske naklade "Privlačica" iz Vinkovaca.

Nakon što razgleda kadedralu i ispred nje pozdravi vjernike Papa će krenuti u zračnu luku Klisa, a na putu će proći kroz Osijek.

(Hina)ivuč/vs sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara