Papa: Idem u Hrvatsku, zemlju neustrašivih svjedoka evanđelja

Papa: Idem u Hrvatsku, zemlju neustrašivih svjedoka evanđelja

PRIPREMAM se sutra ostvariti s velikom nadom svoje treće putovanje u Hrvatsku, zemlju označenu svjedočenjem neustrašivih svjedoka evanđelja, rekao je papa Ivan Pavao II. u svom obraćanju vjernicima na završetku današnje opće audijencije u Vatikanu, javila je Ika.

Papa je rekao kako je cilj njegova posjeta Hrvatskoj utvrditi u vjeri braću i sestre katoličke zajednice, koji su u doba vjerskog progona ostali vjerni Kristu i bez straha se suočavaju sa izazovima sadašnjeg trenutka da bi ga nastavili svjedočiti s hrabrošću.

"Riječima dobrodošlice pozdravljam sve vas, dragi hrvatski hodočasnici! Kao što vam je poznato, sutra ću poći u vaše krajeve. Radujući se tomu apostolskom putovanju, na kojemu ću se susresti s hrvatskim pukom, uzdam se u vašu molitvu, te vam svima od srca udjeljujem apostolski blagoslov. Doviđenja u Hrvatskoj! Hvaljen Isus i Marija!", rekao je danas papa Ivan Pavao II. pozdravljajući hrvatske hodočasnike okupljene na općoj audijenciji.

"U ovih trinaest godina od ponovno stečene neovisnosti, učvrstili su crkvene strukture i sada se posvećuju prodornijem evangelizacijskom djelovanju", dodao je Papa.

"Draga braćo i sestre", nastavio je Papa, "pozivam vas da me pratite molitvom. Povjeravam to moje stoto apostolsko putovanje Svetoj Djevici, koja se toliko časti u Hrvatskoj, da ona prati moje korake i izmoli za hrvatski narod novo proljeće vjere i građanskog napretka".

Program predsjednika Mesića tijekom boravka Svetoga Oca u Hrvatskoj

Odjel za informiranje Ureda Predsjednika Republike Hrvatske danas je objavio program predsjednika Stjepana Mesića tijekom boravka Njegove Svetosti pape Ivana Pavla II. Republici Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će 5. lipnja ceremoniji dočeka Svetog Oca u zračnoj luci na otoku Krku te navečer susretu sa Svetim Ocem u riječkom Bogoslovnom sjemeništu.

Prigodom toga susreta osim hrvatskoga predsjednika bit će nazočna obitelj Predsjednika, pomoćnik predsjednikova savjetnika za unutarnju politiku Ivica Maštruko i šefica protokola Ureda predsjednika Milada Privora.

Predsjednik Mesić uručit će Papi dva dara - kip sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, rad kipara Nevena Bilića, i luksuzno izdanje Časoslova Farnese s minijaturama hrvatskoga sitnoslikara Julija Klovića, izvornik kojega se čuva u New Yorku.

Predsjednik Stjepan Mesić nazočit će 6. lipnja u Dubrovniku misi u tijeku koje će Papa proglasiti blaženom Mariju Propetog Isusa Petković, u Osijeku 7. lipnja misi koju predvodi Sveti Otac u povodu proslave 150. obljetnice uspostave Zagrebačke metropolije i zaključenja Biskupijske sinode đakovačke i srijemske, u Zadru 9. lipnja službi riječi te ceremoniji svečanoga ispraćaja Svetog Oca na zadarskoj Zračnoj luci. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara