Papa imenovao "inkvizitora" u Austriji

PAPA Ivan Pavao II. imenovao je u utorak mons. Klausa Kunga, biskupa iz Feldkircha, apostolskim posjetiteljem za st. Polten, u Austriji, odnosno za sjemenište koje se nalazi u središtu istrage zbog navodnih seksualnih zlostavljanja.

Upućivanje apostolskog "posjetitelja" znak je pokretanja prave istrage, čime se potvrđuje volja Svete Stolice da rasvijetli događaje koji su u lipnju ove godine izazvali zaprepaštenje. Vatikan je zapravo uputio "inkvizitora" u Austriju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo u st. Poltenu vodi istragu u kojoj je zaplijenjeno tisuće fotografija i više filmova, dokaznog materijala o seksualnom iskorištavanju. U aferu su uključeni rektor sjemeništa u Ulrich Kuechl, koji je podnio ostavku 5. lipnja , zatim zamjenik rektora Wolfgang Rothe i savjetnik biskupije mons. Kurt Krenn. Na mnogim fotografijama, koje su objavljene proteklih dana u tisku ,vide se Kuechl i Rothe u kompromitirajućim pozama.

Austrijska crvka bila je već pogođena seksualnim skandalom 1995. u koji je bio uključen i bečki nadbiskup kardinal Hans Hermann Groer, koji je podnio ostavku 1998. godine, a umro je u ožujku 2003. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara