Papa: Mediji mogu pomoći širenju Evanđelja

NEMOJTE se plašiti novih tehnologije, poručio je Papa Ivan Pavo II. u apostolskom pismu "Brzi razvitak" o sredstvima društvenog komuniciranja, namijenjeno prvenstveno odgovornima u medijima i novinarima, koje je u ponedjeljak predstavljeno u Vatikanu.

To je prvi put da se jedan papa obraća apostolskim pismom o temi masovnog komuniciranja. Na 19 stranica Papa piše da je društveno komuniciranje dobra stvar za cijelu zajednicu i da stalno treba usavršavati mjere koje jamče pluralizam. Papa je upozorio i na opasnosti od manipulacija koje sredstva informiranja mogu činiti.

Govoreći o internetu, Papa poručuje da ga i Crkva može i treba koristiti bez straha. U apostolskom pismu Ivan Pavao II. poziva "djelatnike u komunikacijama, prije svega vjernike, da se ne plaše novih tehnologija koje nam je Bog stavio na raspolaganje za otkrivanje, upotrebu i omogućavanja upoznavanja istine".

Što se tiče Crkve, mediji mogu predstavljati "vrijednu potporu" za širenje Evanđelja, za promicanje dijaloga među religijama i za "širenje onih zdravih načela koja su nužna za stvaranje društva koje će poštovati dostojanstvo osobe", poručio je Papa.

Ivan Pavao II. ponavlja svoje riječi izgovorene na dan kada je imenovan Papom, "nemojte se plašiti". Tako sada kaže "nemojte se plašiti novih tehnologija", jer su one divna prilika za upotrebu u spoznavanju istine.

Papa zatim poručuje "nemojte se plašiti oporbe svijeta. Isus nam je zajamčio: Ja sam pobijedio svijet". I treći put kaže "ne plašite se niti vaše slabosti i vaše neprikladnosti", jer je Bog kazao da je s nama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara