Papa: Neka Božić bude škola za život

Papa Ivan Pavao II. pozvao je, tijekom ponoćne mise u bazilici sv. Petra u Rimu, ´žene i muškarce trećeg tisućljeća´ da ´u rođenju Djeteta vide Božji znak mira´.

´Božična noć škola je vjere i života´, rekao je Papa na polnoćki koju je iz bazilike sv. Petra izravno prenosilo pedesetak svjetskih televizijskih postaja.

´Božji znak je i Dijete koje leži u skromnim jaslicama. Prolaze stoljeća i tisućljeća, ali znak ostaje i vrijedi i za naše vrijeme, za muškarce i žene trećeg tisućljeća. To je znak nade za cijelo čovječanstvo. Znak mira za one koji pate zbog svake vrste sukoba. Znak slobode za siromašne i potlačene. Znak milosrđa za one koji su uhvaćeni u zatvoreni krug grijeha. Znak ljubavi i utjehe za one koji se osjećaju osamljenima i napuštenima. Znak je to mali i krhki, skromni i tihi, ali bogat Božjom moći, koji je zbog ljubavi postao čovjekom´, rekao papa Ivan Pavao II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je rođenje Isusa poruka nade u vrijeme rata i potlačenosti. ´I mi ljudi trećeg tisućljeća možemo susresti Isusa´, rekao je 82-godišnji poglavar Katoličke crkve, koji je tijekom mise djelovao dobroga zdravlja, a okupljenim vjernicima obraćao se jasno i jakim glasom.

Tisuće vjernika prošlo je prije ulaska u Vatikan strogu sigurnosnu kontrolu.

Papa Ivan Pavao II. pročitat će na trgu Sv. Petra u srijedu u podne tradicionalnu božićnu poruku ´Urbi et Orbi´ i uputiti blagoslov cijelome svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara