Papa se s djecom migranata provozao u papamobilu Trgom sv. Petra

Papa se s djecom migranata provozao u papamobilu Trgom sv. Petra
Foto: EPA

PAPA Franjo danas je u vožnju papamobilom poveo osmero migrantske djece koja su nedavno stigla u Italiju iz ratom razorene Libije. Djeca su se prije Papine tjedne audijencije provozala s njime po Trgu sv. Petra u bijelom otvorenom džipu.

Nakon audijencije djeca su Svetome Ocu poklonila golemi crveni transparent u obliku srca s porukom: "Hvala ti, papa Franjo." Glasnogovornik Vatikana Alessandro Gisotti objavio je zajedničku fotografiju.

Afrička djeca smještena su u katoličkom utočištu kod Rima

Neki mali Libijci u Italiju su stigli krajem travnja zahvaljujući "humanitarnom koridoru" čije djelovanje podupire talijansko ministarstvo unutarnjih poslova, kazao je Gisotti. Ostali su stigli u brodu s migrantima prije nekoliko mjeseci, dodao je.

Djeca iz Sirije, Nigerije i Konga smještena su u katoličkom utočištu blizu Rima, a o njima brinu privatne dobrotvorne organizacije, kazao je Gisotti. Franjo, kao sin talijanskih imigranata u Argentini, otvoreno zagovara solidaran pristup prema migrantima i izbjeglicama, no uvijek ističe razumne granice politike imigracije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara