Papandreou predstavio prioritete grčkog predsjedništva EU-a

TURSKA može računati na pomoć grčkog predsjedništva EUa u prvoj polovici sljedeće godine u njezinim nastojanjima da se pridruži Uniji, rekao je u srijedu grčki ministar vanjskih poslova Georges Papandreou.

´Nastojat ćemo kao susjedi pomoći Turskoj u provedbi njezine strateške odluke pridruživanja Europskoj uniji´, rekao je Papandreou na konferenciji za novinare u Bruxellesu, na kojoj je predstavio program grčkog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu sljedeće godine.

Papandreou je najavio da će Grčka nastaviti s naporima oko ujedinjenja Cipra, kazavši da EU želi da ujedinjeni otok postane član 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Atena također želi pojačati integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU, rekao je Papandreou.

Sljedeći grčki prioritet je otvaranje rasprave o imigraciji. Atena se želi boriti protiv ilegalne imigracije, međutim Europi su potrebni legalni useljenici kako bi se nosila s problemom starenje stanovništva i za jačanje gospodarskog rasta, rekao je šef grčke diplomacije.

Grčka će od Danske preuzeti predsjedanje EU-om 1. siječnja 2003. godine, a nakon nje predsjedništvo 1. srpnja 2003. godine. preuzima Italija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara