Papandreou: Vrata EU-a otvorena za Balkanske zemlje

GRČKI ministar vanjskih poslova Georgios Papandreou izjavio je u Skoplju da vrata Europske unije ostaju otvorena za balkanske zemlje.

´Poruka je vrlo jasna, govorimo o Balkanu gdje mir, demokracija, stabilnost, gospodarski razvoj i pravna država postaju realnost´, izjavio je novinarima Papandreou nakon razgovora s makedonskim premijerom Brankom Crvenkovskim.

Makedonija je prva postaja trodnevne turneje ministra Papandreoua po zemljama jugoistočne Europe. Šef grčke diplomacije i predsjedatelj Vijeća ministara EU-a posjetit će još Tiranu, Zagreb, Sarajevo i Beograd.

U Skoplju ga je primio i makedonski predsjednik Boris Trajkovski.

On je razgovore u Skoplju ocijenio ´vrlo konstruktivnima´. Glavne teme bile su borba protiv organiziranog kriminala, korupcije i nezaposlenosti.

Grčka, koja u ovom polugodištu predsjedava Europskom unijom, među svoje prioritete stavila je jačanje odnosa između Unije i pet zemalja jugoistočne Europe obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja.

Papandreou bi se prije odlaska u Tiranu trebao u Skoplju još sastati s predstavnicima glavnih stranaka makedonskih Albanaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara