Papina djevojka iz mladosti: Redovno smo se viđali i bili u kontaktu

IAKO se o ljubavnom životu Pape prije nego se zaredio samo nagađalo, Berliner Zeitung donosi priču o glumici Halini Kwiatkowskoj i njihovoj velikoj ljubavi koja je trajala dok se mladi Karol Wojtyla nije odlučio zarediti.

Reporter Berliner Zeitunga, kako prenosi Jutarnji list, posjetio je glumicu u sanatoriju blizu Varšave u kojem ona živi. Kada je čula vijest da je Papa umro onesvijestila se jer, kako je rekla, poznavali su se više od 70 godina i on je bio ljubav njenog života. Zaljubila se u njega kada je imala 12 godina dok je on bio vratar školske momčadi. Prozvala ga je Lolek.

"Uvijek je bio veseo i ugodan. Fascinantan dečko. Dok su se drugi dečki zafrkavali, on je čitao knjige o filozofiji i gromovi su mu udarali iz očiju kad nam je držao predavanja." – ispričala je. Upoznali su se u školskom kazalištu u kojem je ona glumila Antigonu, a on njenog ljubavnika Haimona. Nakon te predstave, uvijek su glumili ljubavne parove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirali su zajedničku budućnost sve dok joj on jednog dana nije priopćio da namjerava postati svećenik. Oboje su zbog toga dugo plakali, a njoj se srušio cijeli svijet. Nakon toga se posvetila glumi i postala poznata poljska glumica. Udala se za glumca, a njenog sina je krstio upravo Wojytyla.

Kad je saznala da je postao Papa nije se nimalo iznenadila i bila je veoma sretna zbog toga. Iako mnogi misle da Papa nije imao nikakvih kontakata sa svojom mladenačkom ljubavi, ona tvrdi da su se redovito viđali. Kad su je tajnici Svete Stolice na audijenciji smjestili u začelje reda, popela se na stolicu i vikala: "Wadovice". Kada se nakon audijencije htjela ukrcati u autobus, čovjek iz crne limuzine ju je pozvao rekavši kako je Papa želi vidjeti.

Odveo ju je u Papin stan gdje je Halina doručkovala s njim. Od toga dana se s Papom viđa redovito, a on je jednom prilikom cijeli razred pozvao u rimski Castel Gandolfo. Čak i tada, ona je bila stalno uz njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara