Pariški policajac ubijen u vatrenom obračunu s pripadnicima ETA-e

Pariški policajac ubijen u vatrenom obračunu s pripadnicima ETA-e

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

FRANCUSKI policajac ubijen je u oružanom obračunu u blizini glavnog grada Pariza, a krivci za njegovo ubojstvo mogli bi biti pripadnici španjolske separatističke organizacije ETA, prenosi danas britanski Telegraph.

Policijska je patrola u mjestu Dammarie-les-Lys oko 45 kilometara jugoistočno od Pariza zaustavila tri muškarca i ženu u automobilu marke BMW, za koji je sumnjala da je ukraden, nakon čega je na isto mjesto dojurio drugi automobil u kojem su bila dva muškarca. Oni su otvorili vatru na policajce i jednoga od njih, 52-godišnjeg Jeana Sergea Nerina, na mjestu ubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od muškaraca koji je sudjelovao u napadu je uhićen te je potvrđeno da je podrijetlom iz Baskije, a prema navodima Telegrapha, neimenovani izvori bliski istrazi potvrdili su da postoje naznake da su napadači pripadnici ETA-e.

Španjolski list El Mundo objavio je danas da je uhićeni muškarac Josebo Fernandez Aspurz, koji za sebe tvrdi da je pripadnik baskijske terorističke organizacije, a ETA je od strane EU-a i SAD-a okarakterizirana kao teroristička organizacija, koja se tereti za 828 ubijenih u 41 godini postojanja i svoje borbe za neovisnost Baskije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara