VIDEO Pariz gori već treću noć: "Ako nešto ne zapalimo, nećemo doznati istinu"

VIDEO Pariz gori već treću noć: "Ako nešto ne zapalimo, nećemo doznati istinu"

Screenshot: YouTube

BIJESNI zbog smrti 24-godišnjeg Adama Traorea koji je dok ga je privodila policija, stanovnici sjevernog pariškog predgrađa već treću noć na ulicama pale automobile i kontejnere.

Neredi su počeli u utorak navečer kada je Traore, uhićen zbog sukoba s policijom koja je u naselju Val d'Oise 40-ak kilometara sjeverno od Pariza uhitila njegovog brata.

Članovi njegove obitelji policiju optužuju za ubojstvo. Obdukcijom na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, a lokalni sudski dužnosnici tvrde da je patio od  ozbiljne infekcije. Prema policijsko izvještaju, Traore se onesvijestio tijekom prevoženja do policijske postaje. Smjesta je pozvana hitna pomoć, ali mladiću nije bilo spasa.

Sestra preminulog ne vjeruje u policijsku verziju priče, i očekuje zataškavanje detalja o njegovoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Adam je bio mlad i zdrav, sportski tip. Znamo da će toči do prikrivanja istine. Ako nešto ne zapalimo, istina se neće doznati."   

Noćas je u neredima propucan policijski automobil, a više je privatnih vozila zapaljeno na ulici. Noć prije su na policijsku postaju i nekoliko zgrada bačene zapaljive bombe. Ozlijeđeno je pet policajaca i uhićeno više izgrednika.

Iz lokalne policijske postaje javljaju da rodbina i susjedi preminulog organiziraju protestnu povorku, i da ih vlasti redovito izvještavaju o svim novostima. Objavljeno je da će o policijskom postupanju u ovom slučaju biti provedena puna istraga.

Policijski glasnogovornik se nada da neredi neće dosegnuti razinu onih iz 2005. godine, kada su na pariškim ulicama zbog smrti dvojice mladića imigrantskog porijekla nekoliko tjedana divljali desetci tisuća ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara