pašalić: i zastupnici hb-a će potpisati povelju o suradnji u borbi protiv korupcije

I Klub zastupnika HBa u Hrvatskom saboru potpisat će Povelju o suradnji u borbi protiv korupcije s udrugom Partnerstvo za društveni razvoj, najavio je predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić danas u Sisku. L

Tu je povelju jučer u Saboru potpisalo šest parlamentarnih stranaka - DC, HSLS, IDS, Libra, LS i HSP, podupirući tako antikorupcijski program Udruge koji predlaže niz reformi u državnim i javnim službama. Ppotpisivanjem je osnovano vijeće od šest zastupnika koji bi do 10. lipnja trebali izraditi šest odgovarajućih zakona.

Pašalić je rekao da bi i on potpisao Povelju jučer, ali da zbog drugih obveza nije bio u Saboru.

Govoreći o tome na današnjem predstavljanju stranke na Gradskoj tržnici Kontroba u Sisku, Pašalić je rekao da podatak Hrvatske udruge poslodavaca, da im pet posto troškova otpada na korupciju, te podatak da je "u protekle dvije godine na korupciju u izgradnji infrastrukture u Hrvatskoj otišlo više od 300 milijuna kuna", zavređuju istražna povjerenstva u Saboru i antikorupcijsku kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pašalić je rekao da je HB u Hrvatskom saboru do sada prikupio 27 potpisa, od potrebnih 30, za prijedlog za pokretanje postupka utvrđivanja posebne odgovornosti predsjednika Stjepana Mesića zbog potpisa na Protokol o namjeri prodaje Željezare Sisak ruskom 'Mečelju'", a čak 27, od minimalno potrebnih 15, za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica o sklapanju toga Protokola.

Predsjednica Gradskog odbora HB-a Siska i potpredsjednica sisačkog Gradskog vijeća Jelena Stepić priopćila je da je HB-u pristupilo dvoje gradskih vijećnika - Branka Paripović iz HKDU-a i Dubravko Habulin iz HDZ-a, tako da ih je sada troje u Gradskom vijeću.

U Sisku će se danas održati i osnivačke skupštine zajednice žena i mladeži Hrvatskoga bloka Sisačko-moslavačke županije kojima će biti nazočan i predsjednik stranke Ivić Pašalić.

(Hina) malj jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara