Pašalić u Splitu: HB za izbore okuplja sve državotvorne stranke

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka pokreta za modernu Hrvatsku Ivić Pašalić na večerašnjoj je konferenciji za novinare u Splitu objavio kako će njegova stranka okupiti sve, kako je kazao, državotvorne stranke i zajedno s njima izići na iduće izbore.

Tu je odluku objavio upravo u Splitu jer je, kako je rekao, u Splitsko-dalmatinskoj županiji i tomu gradu začeta i provedena ideja Hrvatskog bloka.

Na novinarski upit koje su to stranke, Pašalić nije htio odgovoriti, a na upit jesu li među njima HDZ i HSLS rekao je kako su te dvije stranke već najavile da na izbore izlaze samostalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pašalić ističe kako je politički protivnik državotvornih stranaka sadašnja vlast na, kako je kazao, Pantovčaku i Markovu trgu. S tim što mi, kazao je Pašalić, ne pravimo razliku među strankama vladajuće koalicije; za stanje u državi za nas su jednako odgovorni i Zlatko Tomčić i Ivica Račan i Vesna Pusić i ne može se amnestirati ni jedna od koalicijskih stranaka.

Pašalić također tvrdi kako je njegova stranka u četiri mjeseca okupila 7000 članova, uglavnom visoko obrazovanih ljudi, među kojima je i velik broj žena. Kazao je također da Hrvatski blok smatra kako u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije treba sačuvati sadašnju vlast te da podupire župana Lukšića neovisno o, kako je kazao, njegovu statusu u HDZ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara