Pašalić u Splitu: Račanova i Sanaderova politika su potpuno iste

IZBORNA koalicija HB-a i HIP-a večeras je u punoj dvorani na Gripama u Splitu održala predizborni skup na kojem je nositelj i prvi na listi u 10. izbornoj jedinici Ivić Pašalić ocijenio da je politika Ivice Račana i Ive Sanadera potpuno ista.

Mi smo za njih opasna koalicija i zato su uložili snage da nas što je moguće više potisnu. Mašu anketama, a naši skupovi pokazuju da su ankete u najvećem broju slučajeva lažirane, ocijenio je Pašalić, ustvrdivši da su i Račan i Sanader htjeli da sve političke stranke u Hrvatskoj misle i govore isto, jer je onda svejedno tko je na vlasti. Kako je rekao Pašalić, ta dvojica žele Hrvatsku zabetonirati na zapadnom Balkanu. HB-HiP neće dopustiti izručenje Gotovine zato što je "optužnica protiv njega optužnica protiv temelja hrvatske države". Kako je rekao, čim dođe na vlast, raspisat će referendum o suradnji s Haagom.

"Sanader je pozvao Srbe da se vrate u Hrvatsku, a mi im šaljemo poruku da malo pričekaju. Mi ne sporimo pravo da se hrvatski državljani vrate u Hrvatsku, ali kad se stvore bolji gospodarski uvjeti. Sanader bi trebao otići u Knin i vidjeti kako tamo teško žive i Srbi i Hrvati", izjavio je Pašalić. Naš interes je da prije svega zaštitimo Hrvate iz BiH koje ne možemo tek tako izbaciti iz kuća, dodao je.

Izjavio je i kako koalicija HB-a i HIP-a neće dopustiti da se naši vojnici bore za "tuđe nacionalne interese u Afganistanu, Iraku i td. Neka SDP i drugi pošalju svoju djecu tamo, poručio je Pašalić.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman ocijenio je ove izbore važnim kao i one 1990. Tada smo odlučivali jesmo li za samostalnu Hrvatsku, a 2003. odlučujemo kakva će Hrvatska biti - hoće li postati kolonijom ili ćemo biti svoji na svome, rekao je. Ocijenivši da je Račan detuđmanizirao Hrvatsku, Tuđman je ustvrdio da mu se sada pridružio i Sanader.

Mirko Čondić je kazao kako će ta koalicija pobijediti anacionalnu komunističku vlast te da neće dopustiti Sanaderu da uhiti Gotovinu. Nakon Račana, Pusićke, Pančića, kako je rekao, na redu je razvlašćenje Mesića i njegove "Soroške tvrtke". Okupljeni su skandirali Čondiću, Tuđmanu, Gotovini,... U glazbenom dijelu nastupio je i guslač Marko Kunac, pjevajući podrugljivo o Mesiću, Račanu,V. Pusić, a veličajući Pašalića, Čondića, Norca, Gotovinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara