PATTEN U BEOGRADU: NEMOGUĆE JE ODBIJATI SURADNJU S HAŠKIM SUDOM I IĆI U EUROPU

Državna zajednica Srbije i Crne Gore mora odabrati je li za ulazak u Europsku uniju ili za odbijanje suradnje s Haškim sudom, izjavio je u ponedjeljak navečer u Beogradu europski povjerenik za vanjsku politiku Chris Patten.

"Neke odluke se moraju donijeti. Ili ćete izabrati da se držite onih ljudi koji su optuženi u Haagu i zbog toga snositi određene posljedice ili ćete se odlučiti za put u Europsku uniju. Ali, ne možete imati i jedno i drugo - odbijati suradnju i ići u Europsku uniju", izjavio je Patten nakon što je iz Prištine doputovao u Beograd.

Europski povjerenik Patten se u ponedjeljak navečer se sastaje s Borisom Tadićem, predsjednikom Demokratske stranke i predsjedničkim kandidatom na izborima za predsjednika Srbije zakazanima za 13. lipnja, dok će se s najvišim dužnosnicima SCG sastati u utorak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno, Patten u utorak će razgovarati s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, srbijanskim i crnogorskim premijerima Vojislavom Koštunicom i Milom Đukanovićem, te potpredsjednikom srbijanske vlade Miroljubom Labusom.

(Hina) xtta ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara