Pavić najavio rast mirovina za 70 kuna: "I moja baka ima 1800 kuna"

Pavić najavio rast mirovina za 70 kuna: "I moja baka ima 1800 kuna"
Screenshot: Nova TV

MINISTAR rada Marko Pavić gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV nakon što su sindikati pokrenuli akciju "67 je previše" za referendum kojim će tražiti da se u mirovinu ide prije 67. godine, kako to želi vlada. 

Pavić je rekao "da treba umiriti građane" jer "većina građana neće raditi do 67 godina".  Zbog protivljenja vladinom produljenju radnog vijeka na 67 godina, napao je SDP i prozvao ih licemjerima jer "to postoji u zakonima SDP-ove vlade". 

Najavio je povećanje mirovina - za 70 kuna

Na primjedbu da govori o mirovinskoj i poreznoj reformi, a da je u javnoj upravi podijeljeno samo sedam otkaza u nekoliko godina, dok zdravstvo svake ili svake druge godine saniramo s dvije milijarde kuna, Pavić je najavio povećanje mirovina i to za - 70 kuna. 

"Povećavamo ulaganja u zdravstvo. Ali to ćete pitati ministra Kujundžića. Ono što mogu reći da smo mirovinskom reformom apsolutno osigurali da naši umirovljenici mogu biti smireni, da mirovine rastu, da rastu i minimalne mirovine. U prosjeku će ove godine mirovine rasti 70 kuna", rekao je Pavić.

Na pitanje zna li što je 70 kuna, rekao je da zna. 

"Svjestan sam što je 70 kuna, moja baka ima 1800 kuna mirovinu"

"Ja sam svjestan toga i moja baka ima 1800 kuna mirovinu", rekao je. 

Na primjedbu da je tako nešto bolje ne spominjati, rekao je: "Ne, ali svjesni smo da je udio mirovina 40 milijardi kuna, da nam 18 milijardi fali godišnje i da trenutačno i dalje, iako imamo dostupni model, većina mirovina dolazi iz doprinosa solidarnosti."

Upitan je i da komentira svoju izjavu da se u Hrvatskoj može bolje živjeti s 4200 kuna nego u inozemstvu s tisuću funti.

Izjava da se bolje živi s 4200 kuna u Hrvatskoj nego s 1000 funti kod kuće

"Ne, nisam to rekao. Kada smo povećavali minimalnu plaću za 588 kuna u mandatu ove vlade, rekao sam da je to doprinos dostojanstvenijem životu onih s najmanjim primanjima. Kad sam rekao da sam osobno živio bolje kao mladi znanstvenik s 4200 kuna, to je bilo 2004. godine, nego s 1000 funti u Velikoj Britaniji, to sam vrlo jasno rekao zašto i objasnio. Tada s 1000 funti u Britaniji nisam mogao dobro živjeti. To je moje osobno iskustvo", rekao je Pavić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara