Pavića pitali zašto više nije ministar rada, on ponavljao: "Hvala premijeru"

Pavića pitali zašto više nije ministar rada, on ponavljao: "Hvala premijeru"
Foto: Pixsell/Patrik Macek

KANDIDAT za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić nije konkretno odgovorio je li mu premijer obrazložio zašto ga miče s čela Ministarstva rada i mirovinskog sustava, ustvrdivši da nije smijenjen, već mu je predsjednik vlade ukazao povjerenje za novu ministarsku dužnost.

"Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao povjerenje", kazao je Pavić novinarima uoči sjednice vlade, upitan je li mu premijer obrazložio zašto ga miče te miče li ga zato što je loše radio svoj posao u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. 

Novinari su ga uporno ispitivali zašto ga je Plenković smijenio iz dosadašnjeg Ministarstva, a Pavić nije odgovarao nego je ponavljao: "Ja se zahvaljujem premijeru." Pritom je objašnjavao da mu je Plenković zapravo ukazao povjerenje.

Zahvalio je premijeru Andreju Plenkoviću na potpori i povjerenju, te bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac čije bi Ministarstvo trebao preuzeti, ustvrdivši da je zahvaljujući njoj napravljen značajan napredak u ugovaranju i apsorpciji sredstava iz EU fondova, koji su pokrenuli hrvatsko gospodarstvo.

Odbacio novinarsku opasku o neuspjehu projekta zapošljavanja žena

U novom resoru očekuje ga dosta posla, a na upit je li kompetentan za upravljanje EU fondovima, naveo je da je, kada je preuzeo resor, iz Europskog socijalnog fonda bilo ugovoreno 16 posto sredstava, a danas je 71 posto. Samo jedan posto je bio isplaćen, a danas 25 posto.

Pavić je odbacio novinarsku opasku o neuspjehu projekta zapošljavanja žena "Zaželi", istaknuvši da je bilo određenih poteškoća koje su riješili.

"Program 'Zaželi' je najuspješniji projekt Ministarstva rada, trebao je biti ugovoren na 400 milijuna, a dignuli smo ga na milijardu kuna. Da, bilo je određenih poteškoća u provedbi, ali to smo riješili", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara