Pavle Kalinić: Zemlja nam puca po šavovima, zbog očaja očekujem nerede

Pavle Kalinić: Zemlja nam puca po šavovima, zbog očaja očekujem nerede

Screenshot: YouTube

KAO STRUČNJAK za krize, Pavle Kalinić sinoć je upitan da za HTV komentira slučaj već drugog podmetanja eksplozivne naprave pod bankomat na zagrebačkoj Malešnici te je rekao sljedeće: "Bankomati su samo početak velikih demonstracija koje u Hrvatskoj očekujem u narednih pola godine!" Što je pritom mislio i očekuje li eskalaciju prosvjeda u nasilne, Kalinić je jutros pojasnio za Index.

"Zbog sveopće moralne razgradnje i očaja, očekujem ulične, i ne samo ulične nerede"

"Živimo u zemlji u kojoj sustav puca po šavovima. U zemlji gdje se problemi ne rješavaju desetljećima i gdje su pretvorbeni kriminalci postali ugledni građani. U takvoj se zemlji ne može očekivati ništa drugo nego neredi. Iako je hrvatsko društvo staro, zbog sveopće moralne razgradnje i očaja, očekujem ulične, i ne samo ulične nerede", kazao je za Index Kalinić.

Inzistira na svojoj  teoriji da postojeće stranke, ni HDZ, ni SDP, ne nude nikakvo rješenje. Moglo bi se, možda, postaviti pitanje što sam Kalinić godinama radi u administraciji Milana Bandića, političkog rekordera po broju kaznenih prijava, ali Kalinić inzistira da je problem u dvjema strankama i u političkom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ni Grci izašli na ulice zbog neodgovarajuće temperature Coca-Cole!

"Obje nude samo promjenu vlasti, a u Hrvatskoj se model sveopće pljačke zadnjih 20 godina potrošio. Nije bit u promjeni stranke ili koalicije na vlasti, nego u promjeni sustava", tvrdi Kalinić.

"Zbog toga će Hrvati prije ili kasnije izaći na ulice, ako ne prije, onda sigurno kad ne budu imali što jesti. Nisu ni Grci izašli na ulice zato što Coca-Cola nije imala odgovarajuću temperaturu, nego zato što su zbog svoje vlade ostali bez budućnosti", uvjeren je pročelnik zagrebačkog Ureda za krizne situacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara