Peđa Grbin o smjeni ravnateljice AKD-a: "Orepić je lagao i povrijedio zakon"

Peđa Grbin o smjeni ravnateljice AKD-a: "Orepić je lagao i povrijedio zakon"

Foto: FaH

SDP-OVAC Peđa Grbin na Facebooku je komentirao današnju presicu tehničkog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića na kojoj je javnost obavijestio kako je smijenio ravnateljicu AKD-a Anitu Perković Škalic.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Ministar Orepić je danas, točno 32 dana nakon što je to učinio, sazvao tiskovnu konferenciju kako bi obavijestio javnost da je (protuzakonito) smijenio ravnateljicu AKD-a. Transparentno, nema što.

Imajući u vidu koliko sam puta javno govorio o tome, uopće mi je smiješno to komentirati, ali moram jer je:

- kao smijenjeni ministar povrijedio zakon kada je razriješio upravu trgovačkog društva AKD,
- kao ministar povrijedio zakon kada je strateško trgovačko društvo, u čiju se važnost kune, 32 dana ostavio bez uprave,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- danas kao smijenjeni ministar i to nakon što je Predsjednica donijela odluku o raspisivanju izbora, imenovao novu upravu društva, što mu je izrijekom zabranjeno.

Kao da sve to nije dosta, ministar je danas lagao (da, lagao!) da će se nezakonito razriješenoj direktorici platiti milijunske iznosi zbog protuzakonitih menadžerskih ugovora jer:

- se radi o osobi koja 15 godina (!) radi u AKD-u,
- se radi o osobi koja se vratila na daleko niže plaćeno radno mjesto u AKD-u (gdje je, uostalom godinama i radila),
- se radi o osobi kojoj se nikakva otpremnina, zbog toga što joj radni odnos nije prestao, neće isplatiti.

Kada je postao ministar i nakon nekih poteza koje je povukao, činilo mi se da je Orepić rijetka svjetla točka u ovoj sramoti od Vlade. Ne samo potezi oko AKD-a (npr. današnji navodi u medijima da je intervenirao da se Grdovića pusti iz pritvora, koji su, ako su istiniti naprosto skandalozni) pokazali su da je samo još jedan u nizu Mostovaca koji se u jedno kunu, a drugo rade. Šteta...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara