Pedofil u Splitu zlostavljao dječake, dao im drogu i prijetio: "Ja sam torcidaš"

Pedofil u Splitu zlostavljao dječake, dao im drogu i prijetio: "Ja sam torcidaš"
Ilustracija: 123rf

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka iz Splita zbog pet kaznenih djela na štetu maloljetnika i to jedan spolni odnošaj bez pristanka, bludnu radnju, spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, upoznavanje djece s pornografijom te omogućavanja trošenja droga.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, tereti ga se da je od godinu dana, od 1. srpnja prošle godine u više navrata tražio od 15-godišnjeg dječaka da dođe u njegov stan prijeteći mu da je on torcidaš, da radi kao redar, da ima dosta prijatelja koji su za njega spremni sve učiniti te da ima pištolj. Prijeteći mu natjerao je maloljetnika da ga oralno zadovolji.

Također ga se tereti da je od rujna 2018. do polovine travnja 2019. u više navrata tražio od tada 15-godišnjeg dječaka da skine hlače te ga je protivno njegovoj volji dirao po spolovilu.

Optužen je i da je od veljače 2017. do 7. svibnja 2017. godine u više navrata tražio od maloljetnika za kojeg je znao da nije navršio 15 godina da se međusobno zadovoljavaju masturbacijom. Istom je dječaku omogućavao da konzumira drogu.

Optuženi 35-godišnjak u svojoj je obrani negirao da je počinio prva dva djela, a djelomice je priznao da je počinio kaznena djela pod točkama 3. i 4. optužnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara