Peking predao genom koronavirusa Moskvi, zajedno razvijaju cjepivo

Peking predao genom koronavirusa Moskvi, zajedno razvijaju cjepivo
Foto: EPA

RUSIJA i Kina zajedno rade na razvoju cjepiva protiv koronavirusa i službeni Peking je predao genom virusa Moskvi, objavio je danas ruski konzulat u Kini. 

Broj smrti izazvanih koronavirusom u Kini narastao je na 132 u srijedu, a broj osoba u kojih je zaraza potvrđena iznosi gotovo 6000.

"Ruski i kineski stručnjaci počeli su razvijati cjepivo", objavio je ruski konzulat u pokrajini Guangzhou.

Rusija počela pregledavati sve ruske turiste po povratku iz Kine

Iz objavljenog priopćenja nije jasno rade li ruski i kineski znanstvenici zajedno ili odvojeno, piše agencija Reuters i dodaje da konzulat nije bio dostupan za komentar.

Rusija do sada nije potvrdila nijedan slučaj zaraze virusom, ali je u utorak počela pregledavati sve ruske turiste po povratku iz Kine, objavio je u srijedu nacionalni zdravstveni centar.

"Kina je predala genom virusa Rusiji, što je omogućilo našim znanstvenicima da brzo počnu raditi na razvoju superbrzog testa koji može identificirati virus u ljudskom tijelu u roku od dva sata", objavio je konzulat.

Zatvorena granica prema Kini na ruskom Dalekom istoku

Rusija s Kinom dogovara evakuaciju svojih državljana iz grada Wuhana i pokrajine Hubei, epicentra epidemije izazvane koronavirusom, objavio je konzulat.

Premijer Mihail Mišustin naredio je nadležnoj ruskoj nadzornoj agenciji da izradi i u srijedu vladi predstavi plan strategije za sprječavanje širenja koronavirusa. 

Ruske vlasti zatvorile su granične prijelaze prema Kini na ruskom Dalekom istoku do 7. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara