Identificiran muškarac koji je jutros pronađen mrtav na Pelješcu

Identificiran muškarac koji je jutros pronađen mrtav na Pelješcu

Foto: Index

MUŠKARAC koji je jutros pronađen mrtav na brdu Sveti Ilija na Pelješcu identificiran je kao E. C., francuski državljanin koji je u utorak u popodnevnim satima nestao na tom predjelu, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.
 
''Policija je identificirala muškarca koji je jutros pronađen mrtav na brdu Sveti Ilija. Radi se o 53-godišnjem državljaninu Francuske koji se u utorak u popodnevnim satima izgubio prilikom uspona na brdo'', rekla je Biskup.

Iz HGSS-a, stanice Orebić su na Facebook profilu su istaknuli kako je potraga okončana u ranim jutarnjim satima, kada je E.C. pronađen na obraslom i nepristupačnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestao jučer oko 16 sati

''Nestali francuski državljanin, E. C. (53)  jučer se iz orebićkog hotela uputio prema Svetom Iliji. Zadnji kontakt s nestalim je bio u 15,45 sati nakon čega je žurno organizirana potraga. Jutros su se kolegama iz orebićkog HGSS-a priključili i oni iz Splita i Dubrovnika s potražnim psom i dronom.

Malo kasnije, oko 7,45 sati  jedan od spasitelja je pronašao  turista, nažalost mrtvog. Tijelo je nađeno, kako se je otprilike i nagađalo, iznad kućiške uvale, 200 metara od rotora, na obraslom i nepristupačnom terenu, a pristup i transport mrtvaca pomogli su vatrogasci iz DVD Orebić i Viganj.

 Tijelo će biti transportirano na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice gdje će se utvrditi uzrok smrti", navode HGSS-ovci te dodaju kako je nesretni planinar pri silasku sa Svetog Ilije, vjerojatno od dehidracije i iscrpljenosti skrenuo sa staze i umro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara