Pellumbi o razgovorima Kosovo-Srbija

RAZGOVORI Kosova i Srbije pomogli bi rješavanju problema, istaknuo je drugog dana boravka na Kosovu predsjednik albanskog parlamenta Servet Pellumbi koji je na čelu parlamentarnog izaslanstva danas u Prištini razgovarao s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajramom Rexhepijem.

"Razgovori nisu štetni i dijalog je način za rješavanje problema", rekao je Pellumbi komentirajući najave o mogućim kontaktima između Prištine i Beograda na predstojećem summitu EU u Solunu. On je rekao da bi predstavnici Kosova trebali više sudjelovati na međunarodnim i regionalnim skupovima, u čemu će imati potporu Albanije. Predsjednik albanskog parlamenta naglasio je da Tirana neće biti posrednik u kontaktima Prištine i Beograda, već da dvije strane moraju rješavati sporna pitanja u izravnim kontaktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kosovski predsjednik ocijenio je pozitivnom zamisao o sudjelovanju kosovskih Albanaca na međunarodnim skupovima. On je ponovio da je prerano za razgovore Kosova i SCG o konačnom statusu Kosova.

Takav stav ponovio je i kosovski premijer Rexepi, uz napomenu da bi pregovore mogli voditi o rješavanju problema i suradnji na nižoj razini.

Pellumbi, Rugova i Rexepi izjasnili su se za intenziviranje suradnje između Kosova i Albanije u svim oblastima života a posebice za izgradnju autoceste Drač-Priština.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara