Pemijera baleta "Giselle" 19. travnja u zagrebačkom HNK

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održat će 19. travnja premijeru "Giselle" Adolphea Adama u koreografiji i režiji ravnatelja baleta Dinka Bogdanića.

Time će se obilježiti 200 godina rođenja glasovitog skladatelja A. Adama, rekao je Bogdanić na današnjoj konferenciji za novinare.

Naveo je da je će to biti osma premijera u ovoj sezoni i da se na scenu vraća klasični balet u kojem se želi iskoristiti veliki potencijal mladih plesača u ansamblu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naslovnu ulogu u "Giselle" tumačit će prvakinja baleta Irena Pasarić, a u glavnoj muškoj ulozi nastupit će gost Roberto Bolle, baletni umjetnik, najčešći gost milanske Scale i londonskog Kraljevskog baleta.

Predstavom će dirigirati Berislav Šipuš, scenografkinja je Dinka Jeričević, a kostimografkinje Diana Kosec Bourek i Ika Škomrlj. Dio kostima je iz fundusa kazališta, a dio, za drugi čin baleta novi. Hrvatska premijera "Giselle" održana je u zagrebačkom HNK 1897. Kroz proteklo stoljeće taj je glasoviti balet hrvatska publika imala prilike vidjeti u desetak koreografija s poznatim baletnim plesačima, a posljednju, 1986. potpisao je Attilio Labis.

(Hina) ta sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara