Penava o Pupovcu: Svatko mora odlučiti je li mu mjesto uz agresora ili uz žrtve

Penava o Pupovcu: Svatko mora odlučiti je li mu mjesto uz agresora ili uz žrtve
Foto: Pixsell/Patrik Macek

VUKOVARSKI gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako u Vukovaru 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u prvom planu treba biti žrtva Vukovara u Domovinskom ratu, svi poginuli heroji i stradali civili u velikosrpskoj agresiji 1991. i nikakva druga imena, a poručio je i kako očekuje da će sva događanja proći dostojanstveno i mirno.

Fokus na žrtvu

„U nedjelju, 18. studenoga, u fokusu mora biti žrtva Vukovara, sjećanje na tu žrtvu, na hrvatske branitelje koji više nisu među nama i oni koji još jesu. Ja bih volio da se i ove dane uoči Dana sjećanja prisjetimo hrvatskih vojnika iz Vukovara, svih događaja koji su se dogodilo do pada Grada Vukovara”, rekao je gradonačelnik  Penava novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje je li SDSS-ov Milorad Pupovac dobrodošao u Vukovaru,  Penava je rekao kako nije mjerodavan da govori tko je dobrodošao ili nije.

„Svatko mora odlučiti je li mu mjesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odavati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sjediti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali. To je razlika definirana u našem Ustavu, deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu i Haaškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale”, istaknuo je vukovarski gradonačelnik Penava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara