Pentagon Googleu zabranio satelitsko snimanje vojnih baza

Pentagon Googleu zabranio satelitsko snimanje vojnih baza

AMERIČKO ministarstvo obrane zabranilo je Googleu snimanje unutar njihovih vojnih baza i njihovo detaljno proučavanje. Detaljne satelitske snimke američkih vojnih postrojenja stvaraju potencijalnu sigurnosnu prijetnju za SAD, javlja BBC.

Ovakav potez Pentagona rezultat je otkrića satelitskih slika vojne baze Fort Sam u Texasu, na Googleovom popularnom servisu, Google Maps.

Glasnogovornik Googlea je izjavio kako je za područja gdje je američka vojska izrazila zabrinutost za sadržaj slika, Google je snimke i uklonio. Googleu je od sada zabranjeno bilo kakvo snimanje američkih vojnih baza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slike uključuju trodimenzionalni pogled snimanog područja uključujući pristupne kontrolne točke, zapreke, vojno zapovjedništvo, vojne objekte i vojna naselja", izjavljeno je u objavi Ureda za obranu SAD-a, kako prenosi AFP.

Glasnogovornik Googlea Larry Yu ocijenio je pogrešnom odluku Googleovog tima da se uđe u vojnu bazu i naprave detaljne snimke. Dodao je kako proučavanje takvih "osjetljivih" područja nije Googleov posao niti namjera.

B.V.
Foto: Google Maps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara