Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao

Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAKON vladine odluke kojom je omogućeno zapošljavanje umirovljenika na pola radnog vremena, trgovački lanac SPAR objavio je da ih traži.

"Umirovljenici! Pozivamo vas da postanete dio SPAR tima", objavio je SPAR na plakatu ispred jednog dućana.

"Radite u svom kvartovskom dućanu", stoji u pozivu.

"Uz zadržavanje postojeće mirovine, umirovljenicima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno, osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja", istaknuo je predsjednik Uprave Spar Hrvatske Helmut Fenzl.

Umirovljenicima također nude, kako je rekao, mogućnost izbora fleksibilnog radnog vremena.

"Zadovoljni smo odazivom umirovljenika koji pokazuju velik interes, raspituju se kod naših voditelja trgovina, a realiziraju se i prva zapošljavanja“, kazao je Fenzl prije nekoliko dana.

U samo par dana javilo im se 200 penzionera

Jučer smo SPAR-u poslali upit koliko im se ljudi javilo. U samo nekoliko dana, kako nam kažu, javilo im se 200 umirovljenika.

"Nakon odluke vlade pokrenuli smo program u kojem našim i ostalim zainteresiranim umirovljenicima nudimo zapošljavanje temeljem ugovora o radu. Umirovljenicima nudimo mogućnost dodatne zarade uz fleksibilno zapošljavanje na četiri sata, uz zadržavanje svih postojećih prava i pune mirovine. Onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja. Mogućnost zapošljavanja, osim na poziciji blagajnika - prodavača, nudimo i na radnim mjestima pekara i mesara, ovisno o radnom iskustvu.

U nekoliko dana, od kada su otvoreni natječaji, u SPAR Hrvatska prijavilo se oko 200 umirovljenika. Među prijavljenima su i naši umirovljenici, koji su radni vijek proveli u SPAR-u, a prva zapošljavanja već su realizirana. Sretni smo što će umirovljenici svojim iskustvom moći doprinijeti našoj organizaciji", stoji u odgovoru SPAR-a Indexu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara