Pernar izbačen iz sabornice, pogledajte snimku

Pernar izbačen iz sabornice, pogledajte snimku
Screenshot: Sabor

ZASTUPNIKA Živog zida Ivana Pernara saborska straža je opet izbacila iz sabornice.

Naime, danas se u saboru glasa o državnom proračunu, kojemu u pravilu prethodi već uobičajena ceremonija odbijanja amandmana oporbenih klubova na proračun. U jednom je trenutku tako predsjednik sabora Gordan Jandroković opomenuo zastupnike Mosta Nikolu Grmoju i Miru Bulja da ne pale mikrofon dok on govori i odbija amandmane na proračun.

Potom je do govornice došao Ivan Pernar i počeo govoriti a da mu prije toga nije dana riječ.

"Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota", rekao je Pernar, na što je odmah reagirao Jandroković.

"Molim stražu da ga ukloni"

"Izričem kolegi Pernaru opomenu do kraja dana i nemam uopće komentara na ovakvu vrstu ponašanja. Molim stražu da ga ukloni", rekao je Jandroković.

Potom je saborski stražar ispratio Pernara iz sabornice, a zastupnik Živog zida se, naravno, o incidentu odmah oglasio na svom Facebooku.

"Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima od glasovanja, nego je napravila glasovanje na način da se uopće ne zna o čemu su amandmani koji se odbijaju. Nabraja se samo redni broj amandmana i tko ga predlaže, bez da javnost zna koji je meritum stvari odnosno na što se amandman odnosi", napisao je Pernar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara