Pernar lupio žešću glupost o evoluciji, znanstvenik ga brutalno spustio na zemlju

Pernar lupio žešću glupost o evoluciji, znanstvenik ga brutalno spustio na zemlju

Foto: Facebook

IVAN PERNAR, saborski zastupnik Živog zida, je u svom nedjeljnom showu pred Saborom svašta izgovorio.

>> VIDEO Pernar s učenicima radio show pred Saborom, napadao HRT, HDZ, SDP, banke i teoriju evolucije

Podsjetimo, Pernar je u nedjelju pred Saborom okupio nekolicinu učenika s kojima je želio ući u zgradu sabora, ali mu policija to nije dozvolila. U svom je 40-minutnom monologu pred okupljenim učenicima Pernar je izgovorio svašta, ali vjerojatno najluđa njegova izjava glasila je "Kako je nastao kit? Vas uče da je neka krava ušla u vodu i dobila neki sonar. Gdje su ti fosili, trebalo bi ih mnogo biti, ali njih naravno nema".Usput je ustvrdio da je teorija evolucije model koji se uči jer je kompaktibilan političkim uvjerenjima.

Saborskom zastupniku Živog zida, koji ne vjeruje u jednu od najbolje dokazanih teorija u povijesti znanosti, na svom je Facebook profilu odgovorio sociolog dr. sc. Sven Marcelić, čiji post prenosimo u cijelosti.

"Bilo bi smiješno da nije tragično, s obzirom da se jedni od najpoznatijih fosilnih ostataka kita, zvanog zagrebački kit (Mesocetus agrami) jer je nađen u Zagrebu, nalaze doslovno tri minute hoda od Sabora.

U instituciji koja se zove Hrvatski prirodoslovni muzej i koja ima 27 geološko-paleontoloških zbirki sa skoro 300 tisuća izložaka. Uputu kako od Sabora doći do njega prilažem", napisao je dr. Marcelić na svom Facebook profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara